MY WORLD E-BOOK

Az Én Világom

Vers & Ige Gyüjtemény E-book

Letölthető: Kattints a Képre!

Facebook

Ige Galéria

        Ige Galéria 

       Katt a Képre

 

Látogató számláló

0
0
1
3
2
5
7
Blog
2019.11.27 10:47

Az Alapra Épült Ház!

Miből épül a házad?Jézus Krisztus az alap Te mit építessz az alapra? Szénát, szalmát pozdorjat vagy aranyat ezüstöt drágakövet miből épül a házad? Kárt vall megég a tűzben vagy megmarad az amit felepítettel? Ki fog derülni azon a napon az Úr ismeri egyedül a mi szívünket meg mi sem ismerjük saját magunkat.. a cselekedeteink mögött húzódó motivációt, szándékot ezért ne ítelkezzunk mások felett és saját magunk felett sem, mert amit az ember rossznak lát.. Mennyei Apukank maskepp látja vagy fordítva.... ezért csak Ő tud igazságosan ítélni és jutalmazni! Mi ne is próbálkozzunk ezzel! Minden dolgotok szeretetben menjen végbe szeretet által munkálkodó hittel cselekedjünk ne önző dicsőségvágyból tegyünk jót! Ez az egy amit Mi tehetünk! Járjunk az Úr által előre elkészített jó cselekedetekben! Mert mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.
Az Istentől nekem adott kegyelem szerint, mint bölcs építőmester, alapot vetettem, de más épít rá. Vigyázzon azonban mindenki, hogyan épít rá. Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus. Az a nap fogja világossá tenni, mivel tűzben jelenik meg, és akkor mindenkinek a munkája nyilvánvalóvá lesz; és hogy kinek mit ér a munkája, azt a tűz fogja kipróbálni. Ha valakinek a munkája, amelyet ráépített, megmarad, jutalmat fog kapni; de ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga megmenekül ugyan, de úgy, mint aki tűzön ment át.
1Korinthus 3:9‭-‬11‭, ‬13‭-‬15 Ha valakinek a munkája, amelyet ráépített, megmarad, jutalmát veszi.” Isten meg fog minket jutalmazni minden cselekedeteinkért. Mi, evangéliumi keresztyének nagyon hangoztatjuk azt, hogy nem cselekedetek által üdvözülünk, és ez igaz is: „mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.” (Ef 2:8-9). Nem a jócselekedetek által üdvözülünk, de jutalmat a mennyben a jócselekedetek szerint fogjuk megkapni. Nem a jócselekedetek vezetnek minket a mennybe, de a jótettek követnek minket! „ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, amint az ő cselekedete lesz.” (Jel 22:12). Máshol maga az Úr Jézus mondott olyat, hogy „gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben”. Ezek az igék mind értelmetlenek, ha nem valljuk, hogy lesz megjutalmazás. Vagy itt az 1 Kor 3. részben, a 8. vers szerint is: „mindenik a maga jutalmát veszi a maga munkája szerint.”.
Honlap készítés