MY WORLD E-BOOK

Az Én Világom

Vers & Ige Gyüjtemény E-book

Letölthető: Kattints a Képre!

Facebook

Ige Galéria

        Ige Galéria 

       Katt a Képre

 

Látogató számláló

0
0
1
3
2
5
8
Blog
2018.01.10 14:20

Legyél olyan mint egy Pásztor


A Biblia képe szerint az apa olyan, mint egy pásztor, aki úgy vezeti a családját, mint a pásztor a rá bízott nyájat.Tekints a gyermekedre úgy, mint Istentől kapott ajándékra, ne pedig úgy, mint saját tulajdonodra. Ha úgy látod gyermekedet, mint Isten ajándékát, érezni fogod a felelősséged, hogy jól sáfárkodj vele. „Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom” (Zsolt 127:3).

Tölts időt a gyermekeddel! Egy jó apa sohasem túl elfoglalt, időt szán a családjára, gyermekeire. Legyél példa , ahogyan Pál apostol írja Timóteusnak: „légy példája a hívőknek beszéldben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban.” (1 Timóteus 4, 12-16)„Fenyítsd meg fiadat, míg van remény, de ne vigyen odáig indulatod, hogy kárát okozd” (Péld 19:18). A fegyelmezés nem feltétlenül az „elverést” jelenti. Találjátok meg, hogy a ti gyermeketeknél mi működik, támaszkodj inkább Istenre. Kérj tőle segítséget gyermeked neveléséhez, és bízz benne, hogy az ő Igéje, a Biblia jó szülővé tesz téged. „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet” (Péld 3:5-6).
A
pák, fogadjátok el, hogy a Szentírás szerint a gyermek nevelése elsősorban a ti feladatotok. Ne a munka, a hobbi és a haverok foglalják le minden időtöket figyeljetek inkább gyermeketek és családotok vezetésére. „légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.” (Józsué 1,9) És ahogyan ezt később ő megfogalmazza: „De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!”(Józsué 24,15) „Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből!
Ügyelj arra, hogy ne a gyermek legyen a családfő. A szülők feladata az, hogy vezessék a gyermeket. „Férjek, továbbra is szeressétek feleségeteket . . . , úgy szeresse egyenként mindenki a feleségét, mint önmagát” (Efézus 5:25,33). „Ti gyermekek, engedelmeskedjetek szüleiteknek minden tekintetben, mert ez kedves az Úrban” (Kol 3:20).„Ismerd meg juhaidat egyenként, törődj gondosan a nyájakkal” (Péld 27:23).
http://ajandekozziget.hu/

Honlap készítés